BEMUTATKOZOM

Saródy Judit védikus asztrológus, diplomás védikus teológus és-asztroterapeuta (integrál tereapeuta) vagyok.

Sri Lahiri Mahasaya

Hálával és köszönettel tartozom lelki tanítómnak, mesteremnek, Sri Lahiri Mahasayának.

A mezopotámiai és védikus asztrológiai munkásságom gyökerei két irányból táplálkoznak.

  • A mezopotámiai asztrológia ágat képviselő dr. Saródy Ferenc (1910-1991.) volt első asztrológiai tanítóm, aki meg Baktay Ervin (1890-1963.) indológus és asztrológus tanítványa volt. Érdekesség, hogy édesapám tanítványa volt többek között Szepes Mária írónő is. Érdeklődésemre 13 éves koromban már elkezdte magyarázni mivel foglalkozik az asztrológia. Megtudtam, a csillagjegyek, házak, bolygók szerepét, hogy kell egy születési képletet kézzel szerkeszteni, melyek az elemzés fontosabb lépései. Kisebb–nagyobb energiabefektetéssel foglalkoztam az asztrológia ezen ágával.
  • 1984-ben fordulópont volt életemben, ekkor kaptam Paramahamsa Hariharananda joga- és spirituális mestertől beavatást a krya-jogába. Elolvastam Paramahansa Jogananda (1893-1952.) életéről szóló könyvet. Az ott leírt tanítványi láncolatban szerepelt Lahiri Mahasaja (1828-1895.) jogamester és spirituális tanító, aki Paramahansa Jogananda gurujának is a mestere volt. Mahasaja azt tanította, hogy nem csak szerzetesként lehet spirituális életet élni. Öt gyermeke volt. Meditációban kértem, hogy legyen a spirituális, lelki tanítómesterem. Pár hét múlva megérkezett a válasz: „Elfogadlak tanítványomnak, de Te nem a krya-joga útján fogsz járni! Mást tartogat számodra életutad.” Röviddel ezután olvastam arról, hogy mesterem nagy, védikus asztrológus is volt. Ettől kezdve komolyan kezdtem el foglalkozni a védikus asztrológiával, minden elérhető könyvet felkutattam, elolvastam. Ha olyan írást találtam, ami nem volt teljesen érthető, arról meditációban megkérdeztem bölcs tanítómat, Lahiri Mahasaját és mindig érkezett/érkezik válasz.

Közben részt vettem több védikus asztrológia tanfolyamon is. Több ezer képletet tanulmányoztam, vetettem össze a képletből megfejthető információkat a személy által, saját életéről elmondottakkal. Megdöbbenésemre a védikus asztrológia pontosan leírta a szülött életútját, személyiségjegyeit, életfeladatait, párkapcsolati hibáit stb. Megtaláltam, ez az életem feladata… Mesteremmel és lelki tanítómmal azóta is napi kapcsolatban állók, meditációim során megerősítést vagy iránymutatást kapok kérdéseimre, problémáimra.

Tanulmányaim:

  • 1979-1984. között a transzperszonális pszichológiát tanulmányoztam Németországban.
  • 1984-2001. között a krya-joga spirituális útját jártam.
  • 1997-tól napjainkban is folyamatosan tanulmányoztam/tanulmányozom a védikus asztrológiát .
  • 2010-2013. Integrál Akadémia, Integrál pszichológia (IP) szak, terapeuta és tanácsadó képzés
  • 2013-2016. Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola (BHF), vaisnava teológus képzés
  • 2017-2019. ELTE bölcsészkar Vallástudományok Mesterszak

További tanulmányok:

  • Elte Bölcsészkar, Vallástudományok mesterszak

Képletelemzési tapasztalataim:

Védikus asztrológiai gyakorlatom során több ezer képletet tanulmányoztam, elemeztem, osztottam meg tartalmát a szülöttekkel, beteljesítve ezzel kijelölt életfeladatomat, amely az emberek életútjának feltárása.

Eddig 4 országban (Magyarország, Németország, Ausztria és Románia), 2 nyelven (német és magyar) adtam asztrológiai tanácsot, segítettem át ügyfeleimet életproblémáikon.

Képletelemzéseim során, látván a hozzám fordulók múltbeli-, jelenlegi- és jövőbeli problémáját, mindig felvetődött bennem, hogyan lehetne ezen segíteni, változtatni.  Ennek feloldására alkalmazom az asztroterápiát. Ez a védikus asztrológia és egy speciális terápia kombinációja. A képletelemzésnél kialakult tiszta képből kiindulva, a megtalált gondot, elakadásokat kezeli.

Oktatás:

2012-től vezetek, különböző szintű védikus asztrológia tanfolyamokat joga-stúdiókban, BHF-n stb. Budapesten és vidéken. Tanítványaim különböző szintű világi képzés után érkeznek a tanfolyamokra, közös bennük, hogy a védikus asztrológia oktatáson saját útjukat keresik.

Családomról:

6 gyerekem van és 8 unokám.

„Az anyagi- és lelki élet párhuzamosan is járható utak. Mindegyik életünk fontos részét képezi a mai világban. Egyik vagy másik nélkül nem teljesedhetsz ki, utad csonkára sikeredik. Én mindkettőt megpróbálom párhuzamosan járni.”

Saródy Judit