SZÜLETÉSI HOROSZKÓP

A védikus asztrológia 2 törvényre épül. Az egyik az újjászületés (reinkarnáció), a másik a karma (cselekedet) törvénye. Sokszor  születtünk le a földre és nagy valószínűséggel még többször megtörténik ez a folyamat. Tehát az élet egy hosszú gyöngysor, amelynek egyik láncszeme a mostani inkarnáció (élet). A karma törvénye szerint jelenlegi tetteink a múltbeli cselekedeteink jó vagy rossz gyümölcse.  Születéskor az égbolton található csillaglenyomat (kód) tartalmazza a múltból hozott, jelenlegi életünkben elvégzendő és a jövőbeni feladatainkat. A Nap, Hold, Merkúr, Vénusz, Mars, Jupiter, Szaturnusz pozíciói rávilágítanak jelen inkarnáció legfontosabb életfeladataira, megmutatják erősségeinket, gyengeségeinket. A két virtuális bolygó (karmatengely) közül a Ketu a múltat, a Rahu a jövőt képviseli.  A tengely leszálló ága (Ketu) mutatja a múltat, milyen energiákkal, viselkedési mintákkal jöttünk a világba, a felszálló ága (Rahu) pedig új irányt mutat. Az égbolton éppen látható bolygóállapoton (tranzit bolygó) keresztül láthatjuk a jövőbeli lehetséges események hatását, melyek ha pozitívak rá lehet erősíteni, ha negatívak akkor lehet gyengíteni, vagy teljesen kiküszöbölni. A vimsóttári dasha  (jelentése életóra) megmutatja, hogy életünk különböző szakaszaiban mely bolygó hatása alatt állunk. A Jyotish, út a fény (Isten) felé, amelyen hozott feladatainkat teljesítjük, negatív viselkedési mintáinkat javítjuk, kiküszöböljük, ezáltal juthatunk minél közelebb a Transzcendenshez, illetve kiteljesedhetünk ebben az életünkben.

Születési horoszkóp középen a Tranzitképlettel

A születési horoszkóp megmutatja honnan érkeztél és merre tartasz, rávilágít jelen inkarnációd tanulnivalóira. Életed minden területéről ad információt: életutadról, életfeladatodról, családodról, gyermeked jövőjéről, párkapcsolatodról, hivatásodról, munkádról, anyagi helyzeted alakulásáról, egészségi állapotod kilátásairól.

 

”vāsāṁsi jīrṇāni yathā vihāya   navāni gṛhṇāti naro ‘parāṇi   tathā śarīrāṇi vihāya jīrṇāny   anyāni saṁyāti navāni dehī.”

„Ahogy az ember leveti elnyűtt ruháit, s újakat ölt magára, úgy adja fel a lélek is az öreg és hasznavehetetlen testeket, hogy újakat fogadjon el helyükbe.”

Bhagavad-gita, 2 fejezet, 22. vers