VEZETETT ASZTROMEDITÁCIÓ

Alkalomszerűen kerül meghirdetésre. A helyszínt és az időpontot mindig a honlapon találhatod meg.

Bevezetés:

Életünk legfontosabb küldetése dharmánk teljesítése, ez a Transzcendens akaratára való ráhangolódást jelenti. A cél a Felső lélek akaratának kifejlesztése az életünkben. Ezt erkölcsösen, kötelességtudó módon vezetett élettel érhetjük el, miközben ellenállunk a magunkban lévő rossz késztetéseknek, úgy mint a kéjnek (káma), a mohóságnak (lobha) és a dühnek (krodha). Ehhez nyújt segítséget az asztromeditáció.

Hozzásegít az isteni akarat érvényesüléséhez, rávilágít elakadásainkra, utat mutat valós küldetésünk eléréséhez. A valós belső béke és harmónia megteremtése az egónk leépítésével történhet meg. Felvesszük a kapcsolatot a bolygók energiáival. Elakadásaink láthatóak a születési képletben. Ha a meditációban szembesülünk a különféle bolygók üzeneteivel, ezek válhatnak a problémáink gyökerévé.

Hogy zajlik a vezetett asztromeditáció?

Minden jelentkező születési képletét (születési hely, dátum óra, perc alapján) védikus asztrológia segítségével elkészítem. Egy-egy alkalommal több bolygóra is meditálhatunk. Egy bolygóra történő meditálás a meditációs kör. Minden ciklusnál felhívom a résztvevők figyelmet arra, hogy az adott bolygó a kérdéses születési képletben milyen energiákat, lehetőségeket, tennivalókat hordoz, amire a meditáció során a résztvevő koncentrálhat. Ezáltal tisztulhat önképe, ami elősegítheti a problémák későbbi sikeres feloldását. A meditáció során, a meditáció tárgyát képező bolygó energia megéléséhez szükséges módon vezetem a csoportot, miközben a háttérben a folyamatot segítő, halk zene szól. A meditációs kör után a résztvevők megosztják egymással megéléseiket, élményeiket.

Az asztromeditációs munka, amely az egyéni képletekre épül, az alábbiakra terjed ki:

(Az éppen vizsgált bolygóktól függ, hogy az alábbi feladatok közül éppen melyikkel foglalkozunk).

 • Ráhangolódás a legfontosabb életfeladatodra.
 • Megismerkedés bolygó(k) energetikai hatásával sorsodra (a Hold a lélek, a Nap a karakter hordozója a védikus asztrológiában, ezért e kettő hatása különösen fontos!).
 • Mit kérnek Tőled a bolygók?
 • A Nap és Hold energetikai hatása.
 • 2 holdcsomópont és a karmatengely hatásának vizsgálata múltadra, jelenedre és jövődre. Ezt kell átdolgoznod, hogy a jövőben egy tisztább, magasabb rezgésben élhess.
 • Vezetett meditációs gyakorlat karmikus feladataid felismeréséhez. Tudatosítsd, hogy miért és honnan erednek életed visszatérő problematikus pontjai.
 • Életóra megfigyelése, hogy ne mulaszd el a jelen lehetőségeit!
 • Társkapcsolati struktúra átdolgozása, hogy ne érjen utol többé az ismétlődő elhidegülés, szakítás.
 • Kapcsolati karma feloldása, hogy békébe, harmóniába kerülj a körülötted élőkkel!

Amennyiben az asztromeditáció tanfolyami formában kerül meghirdetésre akkor alkalmanként az alábbi témákon meditálunk:

 1. alkalom: Mi a legfontosabb feladatom ebben az inkarnációban. Karmatengely, Ketu, a déli Holdcsomópont, a múlt hordozója.
 2. alkalom: Hol vannak karmikus elakadásaim. Szaturnusz bolygó hatása.
 3. alkalom: Nap hatása. Ki vagyok én? Rálátás az apával való kapcsolatrendszerre.
 4. alkalom: Hold hatása. Az indiai asztrológiában a hold a lélek hordozója, ezért ebben az asztrológiában ez a legfontosabb pozíció. Rálátás az anyával való kapcsolatrendszerre.
 5. alkalom: Mars hatása. Mi az a motivál, mi az, ami az életemet mozgatja, miben tudok sikeres lenni?
 6. alkalom: Vénusz hatása. Mik a vágyaim, mik azok a kielégületlen belső szikrák, amik a felszínre akarnak törni?
 7. alkalom: Merkur hatása. Mi az amit földi síkon érdemes tanulnom, hogyan javíthatom kommunikációmat? Rálátás a fiatalabb testvéreimmel való kapcsolatrendszerre.
 8. alkalom: Jupiter hatása. A tudás, a bölcsesség és boldogság székhelye, poziciója hozza a spirituális hozzáállást, valamint a szegénység és a gazdagság hordozója is.
 9. alkalom: Rahu, az északi Holdcsomópont, a jövő megtestesítője.
 10. alkalom: Nap, a 6 bolygó (Nap, Hold, Merkur, Vénusz, Mars, Jupiter, Szaturnusz) és a 2 Holdcsomópont (karmatengely) összes hatásának áttekintése.

 

“Kṛpayā bhūtajaṁ duḥkhaṁ  daivaṁ jahyāt samādhinā.”

„Ha helyesen viselkedik és nem irigy, elkerülheti a más élõlények okozta szenvedéseket, ha a meditáció transzába merül, megmenekülhet a sors okozta gyötrelmektõl….”  

Srimad Bhagavatam, 7. ének, 15. fejezet, 23. vers